Κανόνας 1. Δεν υπάρχουν κανόνες.

Κανόνας 2. Ισχύει ο κανόνας ένα.


Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-"ΕΤΣΙ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ"





ΕΤΣΙ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
ΓΙΩΤΑ –ΚΥΡΙΑΚΗ
Δεν μπόρεσα παρά να βουρκώσω διαβάζοντας ότι το συγκεκριμένο βιβλίο γράφτηκε από δυο δεκαεξάχρονες μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Χορτιάτη, τη Γιώτα και την Κυριακή. Η ιδέα ήρθε απλά ,κατά τη διάρκεια ενός σχολικού διαλείμματος και μέσα σε ένα χρόνο ολοκληρώθηκε.
Διαβάζοντας ένα δείγμα του βιβλίου , οφείλω να πω ότι ενθουσιάστηκα και χάρηκα γιατί ο λόγος των δυο νεαρών είναι αρκετά συγκροτημένος και η πλοκή προχωράει ευχάριστα. Ένα νεανικό μυθιστόρημα ,με πρωταγωνιστές εφήβους που μας βάζουν στο μικρόκοσμο τους και μας θυμίζουν πως ήμασταν κι εμείς πριν κάποια χρόνια. Η  σύγχρονη γραφή των κοριτσιών δένει απόλυτα με το ρομαντισμό της ηλικίας τους και μάλιστα αυτό που με εντυπωσίασε είναι οι αυτούσιοι στίχοι Ελλήνων ποιητών ,που προλογίζουν το κάθε κεφάλαιο.
Ειλικρινά ανυπομονώ να πάρω στα χέρια μου το «Έτσι μιλώ για σένα» , όχι μόνο για να διαβάσω τη συνέχεια της ιστορίας ,αλλά και για να νιώσω ότι ενισχύω δυο νέα παιδιά ,τα οποία αντί να περνάνε τον ελεύθερο χρόνο τους αποχαυνωμένα μπροστά από έναν υπολογιστή ή ξοδεύοντας τον σε ανούσια πράγματα, μας χάρισαν  ένα όμορφο βιβλίο και ένα σημαντικό προβληματισμό
«Άραγε η μοίρα ορίζει εμάς ή εμείς ορίζουμε τη μοίρα;»

Ένα μεγάλο μπράβο και στις δυο τους !!!!

Το «Έτσι μιλώ για σένα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζήτη.