Κανόνας 1. Δεν υπάρχουν κανόνες.

Κανόνας 2. Ισχύει ο κανόνας ένα.


Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

29ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αφιερωμένο στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη το 29ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης λαμβάνει χώρα για μια ακόμη φορά στην παραλία Θεσσαλονίκης,στο ύψος του Λευκού Πύργου και θα διαρκέσει ως τις 13 Ιουνίου.
Παράλληλες εκδηλώσεις θα συνοδεύσουν αυτήν την τιμητική αφιέρωση στη Μελίνα Μερκούρη , με διάφορους φορείς ανά την Ελλάδα να παίρνουν μέρος. 
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο δήμος Θεσσαλονίκης-Διεύθυνση Βιβλιοθηκών, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης- Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Ιδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη-Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών ΑΠΘ και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Κύπρου. Ας σημειωθεί ότι στο χώρο του φεστιβάλ καθημερινά οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν εκδηλώσεις λόγου, μουσικής, θεάτρου, χορού, καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων, ενώ θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ιδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» και έκθεση φωτογραφίας «Μελίνα Μερκούρη» από 4 - 20 Ιουνίου, στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οσον αφορά τον «Κ' Πνευματικό Μάιο - Η Πολιτιστική Ανοιξη της Θεσσαλονίκης», είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Νίκου Καββαδία και του ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη. 
Το φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό καθημερινά από 18.30-23.00 και Κυριακή: 10.30-13.30 και 18.30- 23.00.