Κανόνας 1. Δεν υπάρχουν κανόνες.

Κανόνας 2. Ισχύει ο κανόνας ένα.


Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

TΟ ΝΗΣΙ ...ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Η' Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ;


Το βιβλίο έκανε πάταγο σε ολόκληρο τον κόσμο, πουλώντας πάνω από 2.000.000 αντίτυπα, όπως και η σειρά που καθήλωσε τους Έλληνες θεατές. Για πρώτη φορά, η Ελληνική τηλεόραση διασκευάζει ένα διεθνές best-seller και απ’ότι φαίνεται έχει γίνει πολύ ποιοτική δουλειά.
Ως λογοτεχνικό blog, κανονικά, θα έπρεπε να υποστηρίξουμε πως το βιβλίο είναι σαφώς πιο αυθεντικό από ότι η μεταφορά στην τηλεόραση. Βέβαια, πρέπει να ομολογήσουμε ότι η συγκεκριμένη σειρά, δεν θυμίζει κάτι που έχουμε ξαναδεί στην Ελληνική τηλεόραση. Για πολλούς, αυτή η προσπάθεια αποτελεί ένα σκηνοθετικό αριστούργημα και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που έκλαιγαν βλέποντας μονάχα για μερικά δευτερόλεπτα διαφήμισης, τις εκκωφαντικές σιωπές του Στέλιου Μάινα ή τα πρησμένα μάτια της Κατερίνας Λέχου.
Το ερώτημα, όμως, παραμένει! Ποιο από τα δύο προτιμάτε; Σίγουρα το καθένα είναι διαφορετικό, με δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά θέλουμε με το χέρι στην καρδιά και χωρίς λογικά επιχειρήματα παρά μόνο συναισθηματικά, να μας πείτε τι πιστεύετε εσείς.   
Περιμένουμε την άποψη σας...


8 σχόλια:

Βάσω Ραμπαούνη είπε...

Παρόλο που άκουσα πολλά θετικά για την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου, δεν κατάφερα ακόμα να δω κάποιο επεισόδιο. Το βιβλίο πάντως το έχω διαβάσει. Θα έλεγα ότι διαβάζεται πολύ εύκολα το καλοκαίρι αλλά, αν σου μείνει λίγο για το Σεπτέμβριο, τότε τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν.Ίσως, βέβαια, φταίει και η διάθεση. Πιστεύω όμως ότι θα έπρεπε η ιστορία να κυλούσε με πιο γοργούς ρυθμούς για να κρατήσει περισσότερο τον αναγνώστη. Κατά τα άλλα πρέπει να ομολογήσουμε ότι περιέχει όλα εκείνα τα συστατικά που κάνουν το πλατύ κοινό να τρέξει να το αγοράσει ( με τη βοήθεια και της σχετικής διαφήμισης που στην περίπτωση αυτή υπήρξε έντονη).

Maria είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για τους ρυθμούς του βιβλίου.Το είχα διαβάσει κι εγώ καλοκαίρι!!!!!Μάλιστα ,νομίζω έκανε και μια κοιλιά στην αρχή,αλλά ,μετά απογειώθηκε!!!!
Τη σειρά την παρακολουθώ και σε διαβεβαιώ ότι όντως είναι μια εξαιρετική μεταφορά.Οι χαρακτήρες και όλη η διάθεση είναι ακριβώς τόσο συνατά όσο και στο βιβλίο!
Καλή σου μέρα!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οτι και να λέμε αν δεν είχε γίνει τόσος ντόρος με τη σειρα πολλοι δεν θα ήξεραν για το βιβλίο.Απο τότε που άρχισε να προβαλλεται βλ΄ςπω πάντου το βιβλίο.Στο μετρο,στο γραφειο ,στις καφετεριες.Τους εχει πιάσει μανια όλους.Αυτό βέβαια δεν έιναι κακο καθόλου.
Προτιμώ το βιβλίο αν και είμαι φανατικός και της σειράς.
Υ.Σ συγχαρητήρια στα παιδιά του blog.Εξαιρετική δουλειά και με θέματα που πολλοί δεν τολμουν να αναφέρουν.

Ανώνυμος είπε...

Έτυχε, ως κάτοικος της Μεγ. Βρετανίας να αγοράσω το βιβλίο στα Αγγλικά πριν καιρό, μιας και αναφερόταν στον τόπο μου. Ειλικρινά, σταμάτησα να το διαβάζω στις 50-70 σελίδες, γιατί απλά βαρέθηκα. Η σειρά όμως, με έχει αναγκάσει να βάλω ιντερνετ και να περιμένω πως και πως να κατέβει το κάθε επισόδιο. Βαρέθηκα να κλαίω, αλήθεια. Ακόμα, βέβαια, δεν είμαι σίγουρος αν και την σειρά την παρακολουθώ τόσο για την υπόθεση, όσο επειδή μερικές φορές ψάχνω αφορμές για ξεσπάσματα. Αυτό το ψάχνω ακόμα...

Maria είπε...

Οπως και να έχει φίλε μου καλό είναι να ξεσπάμε έστω και με αυτον τον τρόπο..

Ανώνυμος είπε...

Το βιβλίο το ξεκίνησα την άνοιξη και περνώντας τις πρώτες 20 σελίδες το σταμάτησα ως αδιάφορο... Λίγο αργότερα, αρχές καλοκαιριού, έχοντας τεράστια βαρεμάρα να κάνω το οτιδήποτε το ξαναθυμήθηκα και αφού ξεπέρασα τον σκόπελο των πρώτων σελίδων, με συνεπήρε και το τελείωσα σε μόνο δυο μέρες παρ'όλη τη γκρίνια του συζύγου μου!!! Όσο για την τηλεοπτική του μεταφορά... εξαιρετική!!! αλλά λόγω του ότι έχουν κοπεί πολλές σκηνές μάλλον θα προτιμήσω το βιβλίο :) πάντως η σειρά είναι εξαιρετική από όλες τις απόψεις... μουσική, σκηνοθεσία και πάνω απ'όλα ερμηνείες!!! όποιος δεν έχει διαβάσει το βιβλίο, να το κάνει τώρα... μια βαθιά ανάσα χρειάζεται να ξεπεραστούν οι πρώτες σελίδες.. μόνο αυτό!

Α.β.μ.δ.Ζ.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Με την τηλεόραση δεν τα πήγαινα ποτέ καλά!
Συνεπώς, βιβλίο και πάλι βιβλίο...

Maria είπε...

Τι να πω βρε παιδιά ,σειρά βιβλίο ...έχω μπερδευτει.Ενώ στην αρχή έβλεπα με ενθουσιασμό τη σειρά παρόλο που είχα ήδη διαβάσει το βιβλίο χρόνια πριν ,τις τελευταίες βδομάδες δεν έχω καμια όρεξη να τη δώ.Ίσως επειδή ξέρω ήδη την πλοκή και δεν έχω αγωνία. :(