Κανόνας 1. Δεν υπάρχουν κανόνες.

Κανόνας 2. Ισχύει ο κανόνας ένα.


Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟ 2010


Ξεκινήσαμε χθες κι εμείς ,Σάββατο απόγευμα ,να πάμε στην Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο,γεμάτοι ενθουσιασμό. Να αγοράσουμε τα βιβλιαράκια μας ,να βολτάρουμε ,να δούμε τι έχουν να μας παρουσιάσουν οι εν Ελλάδι εκδοτικοί οίκοι.
Φτάνοντας ,περίμενα να δω κοσμοσυρροή ,αλλά δε βαριέσαι,καλύτερα, να μπορώ να χαζέψω με την ησυχία μου τα περίπτερα των οίκων. Μέσος όρος ηλικίας ; Γύρω στα 45 ,πάνω κάτω..Δε βαριέσαι είπα πάλι...έχει και τη eurovision, που να τρέχουν .
Τα περίπτερα αρκετά ,με τους εκπροσώπους τους να εκθειάζουν βαριεστημένα την πραμάτεια τους ,κάτι σαν κουλτουριάρικη λαϊκή αγορά. Οι κατάλογοι των βιβλίων ήταν εξαφανισμένοι ,σωστά αφού μπορούμε να τους κατεβάσουμε κι από το Internet,αλλά το παραβλέπω κι αυτό,διότι προτελευταία μέρα της Έκθεσης ,μπορεί να τους τελείωσαν ,ας μην είμαστε γκρινιάρηδες
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως,ήταν οι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι ,οι οποίοι έλαμψαν δια της απουσίας τους,τη στιγμή που υπήρχε μεγάλη συμμετοχή μικρότερων εκδοτικών. Μήπως φταίει η περιβόητη οικονομική κρίση ή μήπως ''οι μεγάλοι'' δεν έχουν ανάγκη διαφήμισης και σνομπάρουν μια διοργάνωση που τους αφορά άμεσα;
Όσο αφορά τώρα στο καταναλωτικό κομμάτι ,λίγοι ήταν αυτοί που αγόραζαν βιβλία ,παρόλο που οι τιμές ήταν αρκετά δελεαστικές και μάλιστα σε αρκετά περίπτερα υπήρχαν ενδιαφέρουσες προσφορές.