Κανόνας 1. Δεν υπάρχουν κανόνες.

Κανόνας 2. Ισχύει ο κανόνας ένα.


Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ...

Το καλοκαίρι μας έπιασε για τα καλά ,γιἀυτό και χαλαρώσαμε λίγο.Σε λίγες μέρες θα είμαστε πάλι κοντά σας ,για να μοιραστούμε τα νέα γύρω από το χώρο του βιβλίου.Επανερχόμαστε λοιπόν ,εντός των ημερών ,με πολλές κριτικές και παρουσιάσεις.
Μέχρι τότε διαβάσαμε και σας προτείνουμε :

Η νύφη που φορούσε μαύρα-Σόφη Θεοδωρίδου
Θα πεθάνεις ρε! -Μένιος Σακελλαρόπουλος
Η άκρη της κλωστής -Μαρίνα Πετροπούλου
Το παιχνίδι των αινιγμάτων -Rafael Abalos
Με τα μάτια της άλλης -Βίκη Στουφή

Καλή συνέχεια σε όλους ...Περιμένουμε σχόλια ,προτάσεις ,νέες ιδέες.Όλα καλοδεχούμενα.

Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

ΕΤΣΙ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ -ΓΙΩΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
Κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε την κριτική...

ΛΕΥΚΗ ΟΡΧΙΔΕΑ-ΚΑΙΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

 
Κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε την κριτική...

Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ -ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ
Κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε την κριτική...

Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ) ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Γιατί δεν έχει ''πιάσει'' στην Ελλάδα;

       Ποιός τολμάει να πει ότι δεν έχει πιάσει στην Ελλάδα; Κάτι τέτοιο φαντάζει αστείο την στιγμή που το συγκεκριμένο είδος στην Αμερική είναι μονίμως στην νούμερο ένα θέση. Στην Ελλάδα, η επιστημονική φαντασία και το fantasy (SFF) είναι το μόνο λογοτεχνικό είδος το οποίο παρουσιάζει τόσο μεγάλη διαδικτυακή δραστηριότητα. Υπάρχουν ιστοσελίδες αποκλειστικά αφιερωμένες για τους φίλους του είδους, συγγραφείς και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την λογοτεχνία γενικότερα.
       Με μία επίσκεψη στα Forum των ιστοσελίδων αυτών, θα καταλάβαινε ο καθένας ότι αυτό το είδος δεν αποτελεί απλά μία θεματική κατηγορία, αλλά έναν ολόκληρο τρόπος σκέψης για τους ανθρώπους που το λατρεύουν τόσο. Με μία δεύτερη επίσκεψη στο forum των συγγραφέων SFF, υπάρχουν άτομα αδικημένα, που τραβούν τα μαλλιά τους διότι έχουν απορριφθεί από εκδοτικούς πριν προλάβουν καν να προσκομίσουν το χειρόγραφό τους. Μιλάμε, ίσως, για έναν αδικαιολόγητο ρατσισμό απέναντι στο SFF.
      Είναι γεγονός ότι οι εκδοτικοί οίκοι στοχεύουν σε ένα πολύ περιορισμένο αναγνωστικό κοινό. Το κοινό αυτό δεν αποτελείται από νέους ανθρώπους, αλλά συνήθως από άτομα 50 ετών και άνω. Πόσοι μεσήλικες λοιπόν θα ενδιαφέρονταν να διαβάσουν επιστημονική φαντασία όταν βλέπουν το δικό τους μέλλον περιορισμένο; Πως να κατανοήσουν το fantasy όταν η φαντασία τους έχει στεγνώσει τόσο μέσα από την ζωή; Όλα αυτά είναι κατανοητά. Το ερώτημα όμως που αναπόφευκτα εγείρεται ξανά, είναι απλό. Εφόσον υπάρχει το αγοραστικό κοινό, η εκδοτική δυνατότητα και η πληθώρα χειρόγραφων και έργων τέχνης γύρω, γιατί το SFF δεν έχει πιάσει στην Ελλάδα; Ή μάλλον καλύτερα, γιατί εξακολουθούν οι εκδοτικοί να το σνομπάρουν τόσο φανατικά; Δυστυχώς, δεν μπορώ να βρω μία λογική απάντηση που θα με καλύψει και θα ήθελα πολύ να ακούσω τις απόψεις των φίλων του είδους. 
 
PAUL