Κανόνας 1. Δεν υπάρχουν κανόνες.

Κανόνας 2. Ισχύει ο κανόνας ένα.


Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΕΤΣΙ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ -ΓΙΩΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗ




Κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε την κριτική...

12 σχόλια:

Unknown είπε...

Έκανα το λάθος και το διάβασα. Αυτά είναι τα πρότυπα των νεαρών καλλιτεχνών; Είναι δυνατόν, πράγματι, να διάβασε αυτό το βιβλίο ο φιλόλογος κάποιου σχολείου και να ενθάρρυνε τις κοπελίτσες αυτές να το εκδώσουν; Είναι δυνατόν να έχει κυκλοφορήσει ένα βιβλίο τόσο χαζό, επιφανειακό και ανούσιο; Μπράβο για την κριτική σου.

Maria είπε...

Aυτή την απορία είχα κι εγώ..Ως εκπαιδευτικός το θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο να ενθαρρύνουμε και να δίνουμε φρούδες ελπίδες στα νέα παιδιά.Μάλιστα είχα και κάποιους ενδοιασμούς αν θα έπρεπε να ασκήσω τόσο σκληρή κριτική,αλλά στο τέλος το τόλμησα,γιατί ειλικρινά σ'αυτή τη χώρα έχω βαρεθεί να διαφημίζονται παντού φτηνές, αμερικανοφερμένες,κακές αντιγραφές.
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ που το εκτίμησες!

Ανώνυμος είπε...

Η εμμηνοπαυση ειναι μια κατασταση αναποφευκτη που δυστυχως δημιουργει διαφορες επιπλοκες -
νυκτερινη εφιδρωση , εξαψεις και ... ξυνιλα
λυπαμαι που δηλωνεις εκπαιδευτικος αν η κριτική σε ενα πονημα δυο παιδιων κοντρα στον χαβαλε , τον λειτουργικο αναλφαβητισμο και την φραπεδαμαρα είναι αυτη η μικροψυχη και πικροχολη κριτική τι να πω λυπαμαι τους "αγαπημενους σου" μαθητες !!!

Ανώνυμος είπε...

Αν ο κόσμος δυο 16χρονών παιδιών είναι ανούσος, βαρετός, ρηχός, χωρίς περιεχόμενο, τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι δάσκαλοι. Αυτοί είναι υπεύθυνοι που δεν μπόρεσαν να δώσουν περιεχόμενο στη ζωή των μαθητών τους.
Μπράβο στους καθηγητές τους που, δε γνωρίζω την έκταση αυτής. βοήθησαν τους μαθητές τους να κάνουν μια τέτοια προσπάθεια. Η γραφή των παιδιών αξίζει συγχαρητήρια. Αν το περιεχόμενο του κειμένου τους μας βρίσκει αντίθετους, νομίζω το πρόβλημα το έχουμε εμείς και όχι τα παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα για την κριτκή σου. Ξέρεις πολλά δεκαεξάχρονα που ξέρουν το μονόγραμμα του Ελύτη.

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά με εξέπληξε η κριτική σας, με δεδομένη τη δήλωσή σας ότι δέχεστε ως δικαιολογία την ηλικία των συγγραφέων. Τί σας ενόχλησε περισσότερο, το ότι 2 έφηβες κατέγραψαν στοιχεία από την πραγματικότητά τους ή το ότι μέσα από τη γραφή τους συνειδητοποιεί κανείς και την ανεπάρκεια της εκπαίδευσης που λαμβάνουν? Τί είναι πιο σημαντικό άραγε, το ότι κάπου έχασαν τη μπάλλα ή ότι είχαν το θάρρος να βγουν και να παίξουν? Εξάλλου, ως εκπαιδευτικός, θα πρέπει να γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η εμφάνιση για τους εφήβους, στην περίοδο αυτή της ζωής τους που προσπαθούν να "χτίσουν" την προσωπικότητά τους, πολλώ δε μάλλον στην εποχή μας που βρίθει προβολών σχετικών προτύπων. Φοβάμαι ότι αδικήσατε με την κριτική σας μια προσπάθεια που "είχε όλα τα φόντα να γίνει best seller" εστιάζοντας στις αδυναμίες, στο δέντρο, και όχι στα δυνατά σημεία της προσπάθειας των παιδιών, στο δάσος. Τα παιδιά απευθύνονταν σε συγκεκριμένο αναγνωστικό κοινό και δε νομίζω να περιμένουν υποψηφιότητα για Πούλιτζερ. Είμαι σίγουρη όμως ότι θα εκτιμούσαν μια καλοπροαίρετη κριτική που θα τα ενθάρρυνε να συνεχίσουν ενδεχομένως "να παίζουν μπάλλα". Να θυμίσω πως Training macht den Meister?

Ανώνυμος είπε...

Είμαι της άποψης ότι απο τη στιγμή που τα παιδιά αποφάσισαν να εκδόσουν το βιβλίο θα πρέπει να είναι έτοιμα να δεκτούν την οποιαδήποτε κριτική. Άλλο όμως αυτό και άλλο κριτική του επιπέδου χαζό, ανούσια επιφανειακό και δεν ξέρω τί άλλο ακόμη. Φίλε pitso είσαι πολύ κοντά στο να αρχίσεις να καις και βιβλία.

Maria είπε...

Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον όλα τα ''ανώνυμα '' σχολιά σας και ειλικρινά ήταν καλοδεχούμενα.Όπως όμως έχω προαναφέρει, θέλω στο συγκεκριμένο blog να εκφράζομαι χωρίς να χαιδεύω τα αυτιά κανενός.Το γεγονός ότι έγραψα απλά τη γνώμη μου για το συγκεκριμένο βιβλίο,δεν σημαίνει αυτόματα πως πρέπει να γίνω δέκτης προσωπικών επιθέσεων ,όπως έγινε παραπάνω.
Συγγνώμη αν χάλασα τη διάθεση κάποιων με τα σχολιά μου,αλλά δεν έχω μάθει ακόμα να φιμώνομαι και ούτε έχω σκοπό να το προσπαθήσω.
Ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε όλους...

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια πολύ απλή απορία. Όσοι ανώνυμοι σχολιάσατε πιο πάνω, το έχετε διαβάσει κ το προστατεύετε με τόσο ζήλο; Θα ήθελα πάρα πολύ, με δύο κουβέντες, να μού πείτε τι στο καλό βρήκατε δημιουργικό ή έστω λίγο ποιοτικό, σε ένα τέτοιο βιβλίο. Που στο καλό είδατε μία εφηβική πραγματικότητα που άξιζε, εγώ, να πληρώσω για να διαβάσω αντί να δω ένα οποιοδήποτε teen-movie? ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ??????

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω το περιεχόμενο του βιβλίου, παρά μόνο τα παραπάνω σχόλια. Ως ένας από τους διαχειριστές του συγκεκριμένου blog νιώθω την ανάγκη να σας υπενθυμίσω πως με μία σχολαστική ματιά, θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι ότι στηρίζουμε ολόψυχα νέους καλλιτέχνες. Ήμασταν άλλωστε από τους πρώτους που επικροτήσαμε την προσπάθεια των δύο κοριτσιών. Τα κριτήριά μας, δεν ήταν τόσο υψηλά. Ειλικρινά. Επίσης, αν ρωτήσετε οποιονδήποτε συγγραφέα του οποίου την δουλειά έχουμε σχολιάσει, δεν τους γνωρίζουμε προσωπικά, με στόχο να παραμένουμε αντικειμενικοί. Όπως και δεν γνωρίζαμε τα συγκεκριμένα κορίτσια και παρά ταύτα, υποδεχτήκαμε την προσπάθειά τους τόσο θερμά! Λυπάμαι εάν η κριτική δημιούργησε έντονα συναισθήματα, όμως, είναι και αυτό μέρος "του παιχνιδιού". Αν θεωρείτε ότι προσβάλλουμε κάτι ή κάποιους, παρακαλώ συνεχίστε τον σχολιασμό ή ακόμα και επικοινωνήστε μαζί μας με προσωπικό mail. Θα υποδεχτούμε το ίδιο θερμά και κάποια ακόμα προσπάθειά τους, αλλά θα διατηρήσουμε το δικαίωμα της άποψής μας και της ελευθερίας λόγου που χαρακτηρίζει τόσο εμάς, όσο και το ίδιο το blog. Σας ευαριστώ όλους.
DUST IN THE OCEAN

Ανώνυμος είπε...

When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks!
I don't generally reply to content but I will in this case. Seriously a big thumbs up for this

Ανώνυμος είπε...

I wish I found vivliofagoigreece.blogspot.com before ! Your site is very informative, thanks.

thanxxx
single mother grants